Študentská formula okolo Slovenska

23. 10. 2015 | Aktuality

Dňa 20. 10. 2015 do Spojenej školy Tvrdošín zavítala skupina študentov Strojníckej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.  Generálnym partnerom Formuly okolo Slovenska bola firma PSA Peugeot Citröen. Škola je jednou z piatich na Slovensku, na ktorej študenti tejto fakulty v rámci akcie Študentská formula okolo Slovenska predstavili možnosti štúdia na tejto fakulte, ale hlavne dva zo svojich zaujímavých výrobkov – formuly, s ktorými súťažili na okruhoch po celom svete.

Prvou bola elektroformula Roll-out Formula SAE, ukážku jej jazdných vlastností predviedli na parkovisku pri škole.

Druhou bola úsporná formula futuristického vzhľadu konštruovaná tak, aby mala čo najnižšiu spotrebu. Táto zaujala študentov Spojenej školy o to viac, že aj táto škola sa zapojila do projektu Shell eco-marathon s cieľom postaviť vozidlo, s ktorým by sa v júni 2016 mohli zúčastniť súťaže v Londýne.

Okrem týchto predviedli aj iné výsledky svojej práce, napríklad funkčnú quatrokoptéru a zorganizovali súťaž, v ktorej päťčlenné družstvá súťažili v technických vedomostiach a zručnostiach.

Podujatia sa okrem študentov Spojenej školy zúčastnili aj študenti Gymnázia Tvrdošín a Strednej odbornej školy lesníckej Tvrdošín.

najnovšie články