Florbal

09. 05. 2018 | Aktuality

 

Školské majstrovstva Slovenska vo florbale stredných škôl – chlapci

V Trenčíne sa konala v dňoch od 11. – 12. apríla 2018  chlapčenská časť súťaže Školské majstrovstvá Slovenska vo florbale pre žiakov stredných škôl. O titul ,,Školský Majster Slovenskej republiky (SR) pre školský rok 2017/2018“  bojovalo  najlepších 8  tímov resp. škôl z každého kraja. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.  

Víťazom Žilinského samosprávneho kraja a právo štartu si vybojovala naša Spojená škola Tvrdošín. Hralo sa v dvoch štvorčlenných skupinách. Spojená škola Tvrdošín bola v skupine s Košicami,  Lipanmi a Skalicou. 

Naši chlapci v skupine obsadili tretie miesto a o umiestnenie si zahrali s tretím družstvom z druhej skupiny. 

Po tuhom boji zdolali Gymnázium Nitru 3 : 2 a obsadili pekné  piate miesto. Potvrdili úroveň Oravského florbalu z pred dvoch rokov. Chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy a príkladný boj o čo najlepšie umiestnenie. 

Víťazom sa stalo Súkromné športové gymnázium Košice, ktoré vo finále zdolalo družstvo Gymnázium Bratislava.  

Ak načrieme do histórie, tak pred piatimi rokmi  titul Školský majster Slovenskej republiky získala naša Spojená škola Tvrdošín. 

Do budúcnosti, ak chceme bojovať o popredné umiestnenie, musíme sa športovo špecializovať.  Ale to je odkaz pre rodičov, aby svoje deti vedeli zamestnať v rannom veku. 

najnovšie články