Florbal

28. 10. 2017 | Aktuality

Vyhrali, lebo bojovali do poslednej sekundy.

Už dlho sme nevideli taký pekný a zároveň dramatický florbal v podaní študentov dvoch stredných škôl.

V turnaji okresného kola sa v poslednom zápase, v ktorom išlo o všetko stretli SŠ Tvrdošín a GMH Trstená. Obidve družstva sa snažili o víťazstvo. Chlapci z gymnázia museli vyhrať a chlapcom  zo SŠ Tvrdošína stačila remíza.  Gólom Samuela Zemančíka chlapci SŠ  viedli 1 : 0.  GMH vyrovnali na 1 : 1 a po rýchlom protiútoku viedli 2 : 1.

Naši chlapci  zovreli súpera pred ich bránou  na dlhé minutý. Brankár GMH chytal možné aj nemožné. Keď sme už všetci kričali gól, prišiel ďalší vydarený zákrok súperovho brankára.

Minutú pred koncom zápasu sme si zobrali timeout chlapci si vydýchli a povedali čo ideme hrať. Súper zahral aut, naši chlapci vybojovali loptu, hodili ju Samovi Zemančíkovi a on už len vystrelil a padol vyrovnávajúci gól.

Už sme si mysleli, že to udržíme. Prišlo jedno vylúčenie na našej strane, v zapätí druhé. Našťastie aj súper chyboval  a 14 sekúnd pred koncom si jeden súperov hráč išiel sadnúť na lavičku. Najskúsenejší to už udržali a právom sme sa radovali z víťazstva a postupu do regionálneho kola.  Za predvedený výkon by si zaslúžili   postúpiť  obidve družstva, no postúpiť môže len jeden.

Výsledky našich chlapcov SŠ Tvrdošín – SŠ Nižná 6 : 2, SŠ Tvrdošín – Gym. Tvrdošín  8 : 1

SŠ Tvrdošín – GMH Trstená 2 : 2

Nebol to jediný úspech našich chlapcov na športovom poli. Pred týždňom sme vyhrali turnaj vo futsale a tiež postúpili na regionálne kolo.

Výsledky z futsalu:

SŠ Tvrdošín – SOŠL Tvrdošín

5   :    1

SŠ Tvrdošín – SŠ Nižná

5   :   0

SŠ Tvrdošín – GMH Trstená

2  :  1

 

najnovšie články